maart 2, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Zlatan: ‘Ajax had CL kunnen winnen’

Morgenavond zullen er ongetwijfeld diverse handen worden geschud in het Stadio Giuseppe Meazza.

Het PSV van Ronald Koeman en Tonnie Bruins Slot ontmoet in Milaan Internazionale, waar Maxwell, Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic onder contract staan. Laatstgenoemde heeft zin in het duel: “Het lijkt wel een reünie van het oude Ajax-team.”

De Zweedse spits blikt in Sportweek vooruit op de Champions League-wedstrijd, maar kijkt ook achteruit. Nog altijd zit Ajax in het hart van Ibrahimovic. “Mijn periode bij Ajax was de tijd van mijn leven waarin ik als voetballer het meeste heb geleerd”, zegt de aanvaller. “Simpele dingen, zoals de manier waarop ik tegen het voetbal aankijk en het kunnen opbrengen van de juiste mentaliteit, maar daarom niet minder belangrijk.”

Ibrahimovic vertelt tevens vol lof over de spelers die hij in Amsterdam tegenkwam. “Binnen de kortste keren waren we één van de beste teams in Europa”, meent de international. “Als we nu nog met die ploeg zouden spelen, dan hadden we de Champions League kunnen winnen. Daar ben ik echt van overtuigd.”

De kracht van Ajax is echter ook de zwakte, meent Ibrahimovic. “We hadden een fantastisch elftal destijds, maar je weet hoe dat gaat met Ajax. Ze moeten spelers verkopen om te kunnen overleven. Dat heeft Ronald Koeman uiteindelijk ook de kop gekost bij Ajax. Hij was twee jaar lang mijn trainer bij Ajax en ik heb een hoop geleerd van hem. Ik kijk er naar uit om tegen hem te spelen. Natuurlijk wordt het een speciale wedstrijd, voor ons allemaal.”