april 23, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Winstgevende Ajax weddenschappen

Winstgevende weddenschappen op Ajax Amsterdam

Veel Ajax fans hebben ontdekt dat je, naast het normaal kijken van de wedstrijden, het fan-zijn een stuk spannender kan maken door weddenschappen op de Amsterdamse ploeg te plaatsen. Met deze weddenschappen voorspel je het verloop van de wedstrijd. Als je dit goed doet, kun je in sommige gevallen flinke geldprijzen winnen. Toch heeft Ajax als succesvolle ploeg ook een paar nadelen kleven aan het inzetten van sportweddenschappen, die je als speler juist wat minder winst op kunnen leveren. We zetten zowel de puntjes die je veel geld kunnen opleveren als de punten die je winst kunnen verlagen voor je op een rijtje. Zo kun jij de meest winstgevende weddenschappen afsluiten voor alle wedstrijden van Ajax.

Voordeel 1: Ajax is vaak de betere ploeg

Dit voordeel geldt voornamelijk binnen de Nederlandse competities als de Eredivisie. Over het algemeen is Ajax vaak een veel sterkere ploeg dan de tegenstander van deze wedstrijd. Vaak weten alleen de grotere clubs als PSV of Feyenoord nog wel wat weerstand te bieden tegen Ajax, maar de hekkensluiters uit het rechterrijtje krijgen dit vaak niet bij elkaar gestunt. Daarmee is de kans dat Ajax wint een heel stuk groter dan voor welk team dan ook. Dat kan je helpen om in te zetten op Ajax als ploeg.

Hoewel dit in de Eredivisie vaak wel op gaat, is het niet verstandig deze tip bij elke wedstrijd die Ajax speelt aan te houden. in bijvoorbeeld Europese competities hoeft het niet altijd het geval te zijn dat Ajax over het algemeen de betere ploeg is. Natuurlijk wil je als Ajax fan graag dat Ajax er met de winst vandoor gaat, maar blijf wel reëel en kijk niet enkel met een roze bril naar de weddenschappen op Ajax. Ga niet gokken met wat je hoopt dat de uitkomst van de wedstrijd gaat zijn en blijf altijd logisch nadenken.

Voordeel 2: Ajax is kampioen doelpunten scoren

Nog een tip die voornamelijk opgaat in de Eredivisie, maar gelukkig ook al wat meer in de Europese competities. Over het algemeen komt Ajax namelijk nogal vaak toe aan scoren. De aanpak om de wedstrijd direct al in het begin naar de hand van Ajax te zetten doet dit alleen maar goed. Doordat Ajax meteen vanaf de start de leiding wil nemen, zorgt dit ervoor dat er vroeg in de wedstrijd al een goal valt. Dit wordt dan meestal gedurende de wedstrijd nog vaker doorgezet, zodat het aantal doelpunten vaak redelijk hoog uitvalt. Over het afgelopen Eredivisie-seizoen wist Ajax gemiddeld meer dan drie keer per wedstrijd een bal in het doel te schieten; een enorm hoge score dus! Dit maakt het niet alleen makkelijker om in te zetten op weddenschappen rondom doelpunten, maar zorgt er ook voor dat de quoteringen rondom deze weddenschappen een stuk hoger worden. Wanneer je zo’n wedstrijd wint, krijg je dus een flink hoger geldbedrag dan bij een andere weddenschap.

Voordeel 3: Hoge quoteringen op Ajax spelers

Het aantal hoge doelpunten van Ajax heeft nog een voordeel voor de club. Hoewel Ajax in de Eredivisie veruit het meeste aantal doelpunten heeft gemaakt, stond geen enkele speler in de top 5 van best scorende spelers uit dat seizoen. Het ontbreken van een of twee directe topscoorders binnen het team van Ajax doet iets interessants met de quoteringen van de spelers. Het feit dat veel spelers mogelijkheden hebben om in een wedstrijd te scoren, maar geen een daarvan ver boven de rest uit springt, leidt tot hogere quoteringen op elke speler. Dit kan erg interessant zijn wanneer je op de spelers wilt wedden, in plaats van op Ajax als club zelf.

Nadeel 1: Lage quoteringen door het succes van Ajax

Het feit dat Ajax zo’n sterke speler is binnen Nederlandse competities leidt tot een stuk hogere winkansen, zoals we je bij voordeel 1 al lieten zien. Hier kleeft echter ook een flink nadeel aan vast. Doordat Ajax zo vaak wint, wordt ook verwacht dat ze bij volgende wedstrijden goed zullen presteren. Hoe beter de verwachtingen van een club bij een bepaalde wedstrijd zijn, hoe minder de gewonnen weddenschappen zullen opleveren.

Dit is een probleem waar Ajax vaak last van heeft. Een voorspelling plaatsen dat Ajax een wedstrijd in de Eredivisie zou winnen leverde afgelopen seizoen maar weinig op. Dit kwam juist omdat ze al zo veel gewonnen hadden.

De gemiddelde quotering voor Ajax tijdens het afgelopen Eredivisie-seizoen lag ergens tussen de 1.10 en 1.35. Dit zijn ontzettend lage cijfers. Wat dit concreet inhoudt is het volgende: wanneer jij op een wedstrijd van Ajax een voorspelling plaatst en hier 10 euro op inzet, krijg je in het geval van een succesvolle weddenschap slechts tussen de 11,10 euro en 11,35 euro terug. Je maakt dus nog geen twee euro winst op een volledige weddenschap. Wil je het wedden op Ajax dus een beetje lucratief houden, moet je met flinke hoeveelheden geld over de balk komen.

Nadeel 2: Sparen van spelers in nationale competities

Ajax speelt jaarlijks ontzettend veel wedstrijden, zowel op nationaal als internationaal niveau. Niet elke wedstrijd is in de ogen van de coach en het bestuur even belangrijk. Om spelers te kunnen sparen voor de belangrijkere wedstrijden, worden bij de minder belangrijke wedstrijden minder goede spelers ingezet. Deze minder goede spelers spelen natuurlijk minder sterke wedstrijden dan de ploeg in de beste vorm, waardoor er ook nog wel eens verloren kan worden door Ajax.

Ondanks het feit dat dit heel negatief klinkt, kun je ook met deze informatie in je achterhoofd toch een winstgevende weddenschap plaatsen. Ten eerste komt het de lagere quoteringen van Ajax ten goede. Door een paar wedstrijden te verliezen, lijkt de kans kleiner dat een volgende wedstrijd wel weer gewonnen wordt. De quoteringen blijven daarmee een beetje op peil, zodat het spelen van overige weddenschappen op Ajax nog een beetje lucratief blijft.

Daarnaast kun je ook je voordeel doen aan het feit dat Ajax met een B-team speelt in plaats van het A-team. Wanneer je verwacht dat Ajax tegen een bepaalde club wat mindere spelers inzet, waardoor ze nog wel eens kunnen verliezen, is het verstandig om je voorspelling om te draaien. Normaal zet je natuurlijk in op een winnend Ajax, maar zet juist bij die wedstrijd eens in op een winnende tegenstander. Dat wil je als Ajacied natuurlijk liever niet, maar het kan je wel helpen een winstgevende weddenschap af te sluiten. Wanneer Ajax verliest hou je namelijk helemaal niets over. Tegelijkertijd krijgt de tegenpartij vaak lagere odds tegenover Ajax, waardoor de quoteringen voor deze ploeg juist hoger zijn. Wanneer de tegenstander dus wel wint, krijg je uiteindelijk meer waar voor je geld. Zo kan wedden op de tegenpartij dus juist toch meer winst opleveren dan inzetten op Ajax.