maart 2, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Voorbeschouwing: FC Utrecht – Ajax

Vandaag staat er weer een hectisch duel op het programma. In stadion Nieuw Galgenwaard word het duel FC Utrecht – Ajax afgewerkt, een altijd zeer beladen duel. We kijken even vooruit naar de wedstrijd.

Traditie getrouw heeft Ajax het altijd moeilijk op bezoek bij FC Utrecht, uit de laatste zeven ontmoetingen wisten de Amsterdammers en maar één te winnen. De overige zes duels gingen naar FC Utrecht.

Vorig seizoen won FC Utrecht met 1-0 van Ajax dankzij een doelpunt van Dwight Tiendalli na een uur spelen. In de extra speeltijd leek Yannis Anastasiou Ajax alsnog naast FC Utrecht te brengen. Maar dat doelpunt werd afgekeurd door arbiter Verbist.

Ook Ajax weet dat het een hard duel gaat worden, er is zelfs een extra harde training ingelast om de spelers scherp te krijgen. Voor spelers als Wesley Sneijder, Gabri, Urby Emanuelson en Mauro Rosales is de training na een wedstrijddag meestal rustig. Maar niet deze vrijdag. De mannen hadden het duel tegen IK Start niet meegemaakt en kregen een pittige sessie voorgeschoteld. Ten Cate wil zijn mannen erop wijzen dat dit een zeer zware wedstrijd gaat worden maar dat ze niet het hoofd moet verliezen.

Voor Wesley Sneijder is het een extra speciaal duel, de geboren Utrechter is er altijd zeer op gebrand om zijn best te doen in de Galgenwaard, echter word de Ajacied zondag toegezongen. De supporters vereniging van FC Utrecht heeft alle supporters opgeroepen om Sneijder toe te zingen omdat hij als een van de eerste een bloemetje kwam leggen bij de herdenkingsdienst van David Di Tommaso afgelopen seizoen.

Ten Cate kan vandaag in ieder geval niet beschikken over Klaas-Jan Huntelaar. De spits liep vrijdag op de training een enkelblessure op, die hem naar verwachting enkele weken aan de kant houdt. Rosenberg is waarschijnlijk zijn vervanger centraal voorin.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Stekelenburg
Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson
Gabri, Roger, Sneijder
Rosales, Rosenberg, Babel