april 23, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Lille vs Ajax in de Europa League

Voetbalclub Lille was dit seizoen een verrassende partij in de Franse Lique 1. Ze staan ​​bovenaan de in de competitie, zelfs boven titelverdediger PSG en hebben deze hele competitiewedstrijd slechts twee keer verloren. Een prestatie van topklasse dus! Ook Ajax doet het heel goed in de Eredivisie en staat zoals bij de meeste wel bekend bovenaan, momenteel met 53 punten en PSV als runner up met 47 punten.

Indrukwekkende run van zowel Lille als Ajax

Ondertussen nemen Ajax en Lille het in de Europa League – met hun uiterst indrukwekkende run op de nationale velden – tegen elkaar op. Sinds de komst van manager Erik ten Hag hebben ze zichzelf omgevormd tot een moloch, en vooral hun vrij stromende aanval was moeilijk te verwerken voor tegenstanders.

Merk op dat Ajax tot nu toe maar liefst 68 doelpunten hebben gescoord ten opzichte van hun 21 competitiewedstrijden tot nu toe.

Ajax heeft ook een perfect winnend record tegen deze rivaal in h2h-vergaderingen en hebben ook veel gescoord in het proces. Naar statistieken kijkend zouden we moeten concluderen dat Ajax de beste papieren heeft voor een goed resultaat aanstaande donderdag. Ajax zou de overhand moeten hebben. En Ajax zou in ieder geval één van de helften moeten winnen.

De mannen van Christophe Galtier komen echter uit een van de beste competities in Europa, en ze spelen ook nog eens thuis in het eerste duel.

Om de redenen kon men erop rekenen dat Lille deze donderdag minstens één keer zou scoren.

Lille versus Ajax: Feiten op een rij!

  • Lille heeft een 100% winnend record tegen de tot dusver tegenstanders.
  • Ze hebben in 100% van de wedstrijden twee of meer doelpunten gemaakt.
  • De mannen van Lille hebben nog geen overwinning geboekt tegen een Nederlandse rivaal.
  • Ajax was ongeslagen in 20 van hun laatste 28 wedstrijden tegen andere Franse tegenstanders.

Onze verwachting voor Lille vs Ajax in Europa League

Lille heeft een 100% winstrecord tegen de tegenstanders in de Europa League, zoals al even benaderd in het feitenoverzicht. Lille heeft in alle wedstrijden twee of meer doelpunten gemaakt. Ze presteren dit seizoen ook spectaculair goed en hebben zelfs voor de lol doelpunten gemaakt.
Aan de andere kant moet Lille ook nog een enkele overwinning behalen op een Nederlandse tegenstander. Dat is nog niet voorgekomen.

Verwacht waarschijnlijk dat Ajax aanstaande donderdag een voorsprong heeft. Houd er echter rekening mee dat Lille thuis speelt en dat ze ook de toppers zijn van één van de top vijf competities in Europa. Plaats dus een weloverwogen weddenschap en speel niet op zogezegde zekerheidjes, aangezien dat naar onze mening te lastig voorspellen is voor deze wedstrijd.