maart 2, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Huntelaar: ‘Weggaan is niet dat ik zelf zou doen’

Terwijl de geruchten in Amsterdam steeds hardnekkiger worden dat Henk ten Cate na dit weekend bekend zal maken dat hij naar Chelsea vertrekt, begint ook de spelersgroep zich te roeren.

De coach zelf ontkende afgelopen vrijdag nog dat hij zal vertrekken, maar diverse bronnen melden dat de details van een overgang naar Londen inmiddels al afgerond zijn.

Spits Klaas-Jan Huntelaar uit in Het Parool zijn oprechte verbazing over het nakende vertrek van de oefenmeester. “Ik dacht dat een trainer niet zomaar weg kon gaan,” reageert de Achterhoeker verbaasd. “Ik meende dat er voor trainers ‘transferwindows’ gelden, dus dat ze net als spelers alleen in de zomer- en winterstop van club mogen wisselen.”

De topscorer van de eredivisie laat tevens weten dat hij anders zou handelen, wanneer hij in de schoenen van zijn coach zou hebben gestaan. “Weggaan is niet iets dat ik zelf zou doen, denk ik.”

Ook Gregory van der Wiel, de jonge verdediger die momenteel zijn doorbraak beleeft in het eerste van Ajax, heeft zo zijn mening over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. “Dat zou zeker heel jammer zijn,” vindt hij. Of ik het zou begrijpen als hij voor Chelsea zou kiezen? Ach, dat weet ik niet, ik ken zijn redenen niet. Ik houd me daar ook niet zo mee bezig. Maar het klopt dat hij me veel vertrouwen geeft, dus wat dat betreft zou het zeker jammer zijn als hij weg zou gaan.”

Van der Wiel weigert alle commotie rond Ten Cate aan te voeren als excuus voor de nederlaag tegen Dinamo Zagreb, afgelopen donderdag. “Nee, want volgens mij leefde deze hele situatie niet zo in de selectie toen we naar die wedstrijd toeleefden. Althans, niet dat ik weet.”

Vooralsnog is Ten Cate echter nog gewoon in Amsterdamse dienst, en zal hij zondagmiddag op de bank plaatsnemen om zijn team te begeleiden in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.