april 23, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Hoe werkt wedden op Ajax?

Hoe werkt wedden op Ajax Amsterdam: zo doe je dat

Sportweddenschappen. In de afgelopen paar jaren is deze tak van gokken weer helemaal booming business. Vooral in de voetbalwereld wordt sportwedden veel aangeboden en massaal gebruikt. Weddenschappen afsluiten zorgt namelijk voor een extra laag spanning aan die toch al zo heerlijke wedstrijden van Ajax. Waarschijnlijk klinkt het jou als echte Ajax fan ook niet verkeerd in de oren. Maar wat houdt dat sportweddenschappen afsluiten eigenlijk in? Waar doe je dat en wat komt er verder allemaal bij kijken?

Het principe van gokken en de spelopties

Het afsluiten van een weddenschap is praktisch vrij simpel. Je meldt je aan bij een platform dat je de weddenschappen aanbiedt. Dit heet een bookmaker, maar hier vertellen we je straks nog meer over. Je kunt bij deze weddenschappen kiezen uit allerlei sporten, competities en wedstrijden. Stel dat je wilt inzetten op de Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en PSV van komend weekend. Binnen deze wedstrijd heb je dan keuze uit allerlei gebeurtenissen. Je kunt als meest bekende voorbeeld de einduitslag voorspellen, maar er is meer. Je kunt ook voorspellen wat de stand met de rust gaat zijn, hoeveel gele en rode kaarten er uitgedeeld gaan worden of hoeveel hoekschoppen er in de wedstrijd genomen zullen worden. Er zijn dus veel onderdelen van het spel die je kunt voorspellen. Voor elke weddenschap staat een bepaalde odd, notering, quotering of winstmarge. Dit is de verhoging van je inzet wanneer je een goede voorspelling hebt geplaatst. Een hogere odd betekent dus een hogere winstuitkering wanneer je voorspelling goed was.

Wedden gaat tegenwoordig op twee verschillende manieren. De traditionele vorm heet pre-match wedden. Hierbij leg je je voorspellingen vast voordat de wedstrijd gaat beginnen. Als de wedstrijd is begonnen, kun je deze ook niet meer aanpassen. Je voorspelt hier met name de dingen voor het einde van de wedstrijd, zoals het aantal doelpunten, hoekschoppen en uitgedeelde kaarten. De nieuwere en toch al immens populaire vorm van weddenschappen is live wedden. Zoals de naam al zegt doe je dit tijdens de wedstrijd. Hierbij voorspel je vaak de eerstvolgende gebeurtenis. Denk hierbij aan de club of de speler die als eerste scoort, binnen hoeveel minuten de eerstvolgende goal wordt gemaakt of wie de volgende kaart gaat krijgen.

Een bookmaker kiezen voor jouw weddenschappen

We stipten ze net al kort even aan: de bookmakers of wedkantoren. Dit zijn de platformen die jou de weddenschappen aanbieden. Elk platform probeert uniek te zijn door zijn eigen spelvormen en weddenschappen aan te bieden. Ook de noteringen van elk platform kunnen verschillen. Het kiezen van een passende bookmaker kan daarom best lastig zijn. Toch is het belangrijk dat je een (voor jou) goede bookmaker uitkiest. We zetten een paar tips voor je op een rijtje.

Tip 1: De veiligheid en betrouwbaarheid

Misschien niet het interessantste om te controleren, maar zeker wel het belangrijkste. Je gaat aan de slag met echt geld, dus is het wel zo fijn als alles goed geregeld is. Je wilt natuurlijk wel uitbetaald worden als je een weddenschap wint en niet ineens al je saldo kwijt zijn. Om je te verzekeren van een veilige bookmaker, zijn allerlei voorwaarden, certificaten en richtlijnen in het leven geroepen. Deze worden uitgegeven door vooraanstaande instanties, zoals bijvoorbeeld de Kansspelautoriteiten van België of het Verenigd Koninkrijk. Ook aan de reviews van andere spelers kun je veel hebben in je keuze naar jouw bookmaker. Een ding is hierbij altijd belangrijk: wanneer een bookmaker eigenlijk te goed is om waar te zijn, is dat vaak ook zo.

Tip 2: Het aanbod van de bookmaker

Het aanbod van sporten, competities en wedstrijden kan per bookmaker verschillen. Hoewel voetbal als sport en Ajax als club ontzettend populair zijn, is het toch altijd verstandig even te controleren of dit is opgenomen in het aanbod. Het zou zonde zijn om je account voor niets helemaal gereed te maken.

Tip 3: Odds en bonussen

Hoewel veel spelers puur inzetten voor hun plezier en een extra beetje spanning, kan het ook leuk zijn af en toe eens wat te winnen met je inzetten. Hierbij komen de odds, quoteringen, noteringen of winstpercentages bij kijken. Hoe hoger deze zijn, hoe meer je met je goede voorspelling kunt winnen. Vaak verschillen de noteringen per sport, competitie en wedstrijd. Ook per platform kunnen de noteringen afwijken van elkaar. Sommige sites bieden eenmaal standaard hogere odds aan dan andere platformen. Deze lijn geldt dan over het algemeen voor alle aangeboden wedstrijden.

Ook de bonussen die je bij een platform kan verdienen, kunnen een interessante reden zijn om je bij dat platform aan te sluiten. Veel sites bieden een welkomstbonus. Vaak wordt je eerste storting dan gratis door de site verdubbeld, zodat je dubbel zoveel speeltegoed hebt. Andere sites bieden ook reguliere spelers nog verschillende bonussen. Dit kan uiteenlopen van gratis speeltegoed tot daadwerkelijk flink hogere winstuitkeringen. Voor zowel de odds als de bonussen is het dus zeker verstandig te kijken naar het aanbod van de bookmaker naar keuze. Hoewel het niet de eerste insteek moet zijn om geld te gaan verdienen met je weddenschappen, werkt het toch motiverender om met een goede weddenschap wat leuks over te houden.

Sportwedden op Ajax tijdens een competitie

Bij een competitie voorspellen kun je de losse wedstrijden voorspellen, maar ook dat ene einddoel: de winnaar van de competitie. Hoe sneller je dit voorspelt, hoe hoger je winsten kunnen gaan worden als blijkt dat je goed zat. Dit komt doordat er een hoger risico aan eerder voorspellen vast zit. Je hebt nog minder informatie over hoe de spelers van een club spelen en wat de einduitslagen van gespeelde wedstrijden zullen zijn. Deze onzekerheid zorgt vervolgens voor de hogere quoteringen aan het begin van de competitie. Ben je dus sowieso van plan op Ajax in te zetten, kun je dit beter zo snel mogelijk doen. Dan zijn je opbrengsten mogelijk het hoogst.

Ook de voorspellingen van het wedkantoor zelf en die van andere spelers hebben invloed op de quoteringen van de einduitslag. Als een club van de bookmaker en andere gokkers een hogere kans op overwinning toebedeeld krijgt, zal de quotering voor deze club dalen. Dit was afgelopen Eredivisie-seizoen aan de hand bij Ajax: door de sterke transfers en resultaten van eerdere jaren dachten veel mensen dat Ajax weer zou winnen. De quotering voor een overwinning door Ajax was daarmee een stuk lager dan voor bijvoorbeeld Feyenoord.

Sportwedden op Ajax tijdens de Klassieker

De Klassieker is elk jaar toch vrijwel met stipt de meest besproken voetbalwedstrijd van de Nederlandse competities. Voor fans van beide clubs altijd een spannend moment over wie er deze keer gaat winnen. Ook de spelers van beide clubs zijn allemaal gebrand op de winst. Een Klassieker wedstrijd is daarom een speciale wedstrijd om op in te zetten en staat garant voor een hoop extra spanning.

Vanwege de extra gedreven spelers komt het tijdens een Klassieker vaak voor dat er (extreem) veel kaarten worden uitgedeeld. Ook vallen er tijdens Klassiekers ontzettend veel doelpunten. In de meer dan 100 jaar dat de Klassieker nu gespeeld wordt, zijn er slechts 2 geëindigd in een 0 – 0 eindstand. Deze feitjes kun je meenemen in je voorspelling voor bij de Klassieker. Zo kun je voor de doelpunten bijvoorbeeld een minimale inzet van 0.5 doen om vrijwel zeker te weten dat je deze weddenschap binnenhaalt.

Handige tips voor het inzetten

Veel spelers zullen wedstrijden voorspellen op basis van hun onderbuikgevoel, maar er zijn ook tips die je kunt gebruiken wanneer je een beter doordachte inzet wilt plaatsen. Net als bij een Klassieker is het verstandig om te kijken naar eerdere wedstrijd tussen Ajax en een ander team. Wie wint er het meest, of wat zijn veelvoorkomende einduitslagen? Ook kun je je baseren op de recente wedstrijden van Ajax of de tegenstander. Of ze veel wedstrijden hebben gespeeld, veel hebben gewonnen of juist alles hebben verloren kan een voorbode zijn voor de successen in deze wedstrijd. Ook andere nieuwtjes zoals transfers, blessures, uitsluitingen van spelers door rode kaarten en andere bijzonderheden kunnen invloed hebben op het verloop van de wedstrijd. Lees jezelf dus bij voorkeur goed in. Zo kun je een goede en evenwichtige voorspelling plaatsen met de grootste kans op winst.