april 23, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Het nieuwe Ajax onder John van ‘t Schip

Het lijkt inmiddels alweer maanden geleden dat Maurice Steijn aan het roer stond bij Ajax. De trainer uit Den Haag werd ontslagen op 23 oktober, nadat Ajax maar vijf punten in de eerste zeven wedstrijden wist te halen. Een week later werd John van ‘t Schip gepresenteerd als de opvolger van Steijn tot het einde van het seizoen.

Een trieste situatie

Vlak voor zijn aanstelling als trainer van Ajax kreeg John van ‘t Schip te maken met een trieste situatie in zijn privéleven. Zo overleed de vrouw van de oud-voetballer, op 55-jarige leeftijd, een kleine drie weken voordat hij aan zijn nieuwe baan begon. Het feit dat hij ondanks deze trieste situatie toch zijn club kwam helpen maakte veel indruk op de spelers. In de eerste wedstrijd onder zijn leiding wist Ajax dan ook meteen te winnen van FC Volendam in eigen huis (2-0). Ook de tweede wedstrijd waarbij Van ‘t Schip de hoofdtrainer was, werd overtuigend gewonnen (4-1 tegen SC Heerenveen).

Nog geen Europees succes

Enkele dagen na het duel met SC Heerenveen bleek echter dat het lek zeker nog niet boven was bij Ajax. Zo werd er in de Europa League opnieuw verloren, waardoor Ajax na vier duels nog altijd zonder overwinning in Europa zit. Brighton & Hove Albion bleek in Amsterdam te sterk met 0-2. Enkele dagen daarna verloren de Amsterdammers ook de eerste kostbare punten onder Van ‘t Schip in de Eredivisie (2-2 tegen Almere City).

Afgelopen zaterdagavond wist Ajax wel weer ruim te winnen van Vitesse (5-0). De weg omhoog lijkt daarmee ingezet onder leiding van de nieuwe trainer. De Amsterdammers zijn inmiddels weer terug te vinden op plek acht en zouden bij een volgende overwinning zelfs kunnen stijgen naar plek zes. Ook het zelfvertrouwen onder de spelers lijkt toegenomen te zijn door de aanstelling van Van ‘t Schip. Geïnteresseerd in het inzetten op Ajax? Bekijk hier de beste no deposit bonus code voor de Eredivisie.