oktober 3, 2023

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Ajax pakt toch verdient de winst in Utrecht

Ajax heeft de lastige uitwedstrijd bij Utrecht verdient gewonnen met 2-3. In een sensationale slotfase kwam FC Utrecht nog sterk terug, maar de ingevallen Kenneth Perez bezorgde alsnog de drie punten voor Ajax.

In een wedstrijd met weinig kansen was Ajax gestart met een enigzins verrassende opstelling en zonder spits Klaas-Jan Huntelaar. De Amsterdammers gingen de rust toch in met een 2-0 voorsprong. Eerst was het Babel die een schot van Gabri deed afwijken in doel. Op slag van rust zorgde John Heitinga voor een comfortabele score tijdens de rust.

De overwinning leek binnen te zijn voor Ajax, maar niets bleek minder waar. Na een halfuur voetbal met amper kansen, begon de wedstrijd aan een sensationale slotfase. Stam maakte een overtreding net buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter legde de bal toch op de stip. Van Dijk benutte ook zijn negende van de negen penalties in de Eredivisie: 1-2. Niet veel later kreeg Van Dijk nog rood, waarop enkele seconden later Utrecht nog verrassend gelijk maakte via een individuele actie van Fortuné, 2-2.

Ajax-coach Henk ten Cate gaf zich nog niet gewonnen en bracht Kenneth Perez in het veld. De Deen stond nog geen twee minuten binnen den lijnen, of hij maakte op aangeven van Markus Rosenberg er nog 2-3 van.

Ajax is zo voorlopig alleen leider in de Eredivisie. AZ en PSV komen zondagmiddag nog in actie.