maart 2, 2024

AjaxFanz.nl

Voor dé echte Ajacied!

Aast Ajax op terugkeer Barcelona-verdediger Sergino Dest?

AFC Ajax kijkt naar verluidt uit naar een zomerreünie met Barcelona-verdediger Sergino Dest, waarbij Noussair Mazraoui en Nicolas Tagliafico een onzekere toekomst tegemoet gaan. Volgens Fichajes is Barcelona-verdediger Sergino Dest naar voren gekomen als een transferdoelwit voor Eredivisie-giganten AFC Ajax op weg naar de zomerse transferperiode.

Dest terug naar Ajax?

Dest is een speler uit de Ajax-academie en bracht acht jaar door bij de club nadat hij in 2012 bij de jeugd kwam. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal in 2019 en speelde 38 keer, scoorde twee doelpunten en gaf zes assists. Onder de indruk van zijn optredens, betaalde Barcelona € 21 miljoen, met mogelijk € 5 miljoen aan add-ons, om zijn ondertekening in de zomer van 2020 veilig te stellen.

Dest’s tijd in Camp Nou was echter een worsteling omdat hij er niet in is geslaagd een plaats voor zichzelf in de basiself te veroveren. Hoewel hij volop kansen kreeg onder voormalig manager Ronald Koeman, kon de international van de Verenigde Staten niet constant presteren. Hij bevindt zich nu achter een 38-jarige Dani Alves in de pikorde onder nieuwe baas Xavi Hernandez. Tot op heden heeft Dest 60 keer voor Barça gespeeld, maar is in de lopende campagne slechts 12 La Liga-wedstrijden begonnen. Nu Barcelona zich richt op een zomerzet voor Chelsea-verdediger Cesar Azpilicueta, blijven er vraagtekens hangen over de toekomst van Dest in Camp Nou. En het lijkt erop dat zijn voormalige werkgevers Ajax in de zomer een reünie op het oog hebben.

Nederlandse zwaargewichten

De Nederlandse zwaargewichten zullen de eerste keus rechtsback Noussair Mazraoui verliezen, aangezien zijn contract in de zomer afloopt. Interessant is dat de Marokkaanse international in verband is gebracht met Barcelona, ​​samen met spelers als Everton en Aston Villa.

Daarnaast zou Ajax ook afscheid kunnen nemen van linksback Nicolas Tagliafico. De Argentijn blijft op de radar van Barcelona nadat ze zijn ondertekening hebben gemist in de onlangs afgesloten transferperiode van januari. Het mogelijke vertrek van twee vleugelverdedigers in de zomer zou de regerend kampioen van de Eredivisie een tekort aan nummers op de posities opleveren.

Als gevolg hiervan mikt Ajax op een zomerzet voor Dest om de rechtsback-sleuf in te vullen en diepte toe te voegen aan de linksback, aangezien de 21-jarige ook op de andere flank kan invallen. Maar aangezien zijn contract met Barcelona tot de zomer van 2025 loopt, zal de Nederlandse ploeg een aanzienlijk bedrag moeten betalen of mogelijk Tagliafico als onderhandelingsfiche in de deal moeten gebruiken.