ajax-fantasy-managerHet liefste zouden we natuurlijk zelf dat gras van de Amsterdam ArenA onder onze voetjes voelen en dat winnende doelpunt erin koppen voor ons team. Maar die droom is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij, kun je dat niet met je beste maten en een biertje delen en dat kan bij een potje playstation of x-box voetbal juist weer wel.

Het spel FIFA, waarbij je gewoon een ouderwets potje voetbal speelt maar dan op de computer, bereikte al een ongekende populariteit. Je kunt bij dit spel al je tactieken en technieken uit proberen op het virtuele veld om het andere team, in te maken. Daarbij is het ook nog eens fantastisch gevisualiseerd, en lijkt het voor de rest van je vrienden bijna of ze naar een echte wedstrijd zitten te kijken.

Want voetbal kijken doen we natuurlijk ook graag. Maar wel mee juichend, vloekend en advies schreeuwend naar een scheidsrechter op een beeldscherm. Want zij zijn dan misschien wel de professionals, maar stiekem weten wij het wel beter. Nou, laat dat dan maar eens zien, dachten de ontwikkelaars van de Ajax Fantasy Manager.

Uiteraard is het talent van je spelers een belangrijke factor, maar bij goed voetbal komt nog wel even iets meer om de hoek kijken. Met de Ajax Fantasy Manager kruip je in de huid van, je raadt het al, de manager van Ajax. Je concentreert je niet meer op het talent van één speler, maar op de kracht van een heel team. Een team wat jij zelf samen moet stellen, contracteren en in top conditie moet houden. Leuk aan dit soort spelletjes is dat de skills van de spelers in het spel gekoppeld zijn aan hoe ze het doen in de echte competitie.

Met de Ajax Fantasy Manager heb je dus zelf de touwtjes in handen en kun je eens goed uit testen of jouw strategieën nou echt zo goed werken als je al jaren beweert. Laat maar eens zien hoe het moet, dat voetballen!

Tags: ,

Deel dit