410 bestaat sinds 2001 en sindsdien werkt men aan saamhorigheid, onder andere door zaalvoetbaltoernooien en andere activiteiten. Maar men is eerst en vooral supporter van Ajax. Het lief en leed van de club wordt gedeeld en men laat zich zeker ook horen als het niet goed gaat. Of dat naar het bestuur of naar anderen is, waar men denkt aan de bel te moeten trekken zal men dat ook doen.

Supporter zijn van AFC Ajax is een serieus iets. Vak 410 vraagt supporters dan ook duidelijk te laten zien dat men Ajax ondersteunt en dus geen shirt van een andere club te dragen. Daarnaast zoekt men de samenwerking met andere supporters om meer eenheid te brengen in de uitingen. Om niet ieder zijn eigen sticker te laten maken en te verspreiden, maar om meer naar eenheid te zoeken, zodat waar men ook is en is geweest duidelijk is dat Ajax op bezoek kwam. Op een speelse en positieve wijze reclame maken voor de liefde voor de club.

Mede dankzij Vak 410 is er een sfeer in de ArenA die de tegenstanders ontzag inboezemt. Dat heeft Twente de titel gekost en menige tegenstander al zo geïntimeerd dat men niet aan voetbal toekwam. De Ajax supporters zijn die door iedereen gevreesde 12 man, die het elftal op moeilijke momenten door de crisis helpt.