Ajax heeft na een rumoerige tijd weer de rust terug gevonden. De prestaties van het eerste elftal mogen er weer zijn en men scoort zelfs op Europees niveau bijna weer ouderwets. De rust in de ArenA zal alleen nog maar toenemen nu bekend is geworden dat Edwin van der Sar de nieuwe directeur van AFC Ajax gaat worden. Want van der Sar en rust is een en hetzelfde woord. Hij is niet zo maar uitgegroeid van keeper van Ajax tot een van de grootste goalies ter wereld.

Als de rust weer is teruggekeerd zullen ook de resultaten verder verbeteren. Dat beloofd nogal wat, zeker als men mee laat wegen dat Frank de Boer een hekel aan verliezen heeft. Waar zal Ajax ons de komende jaren naar toe leiden? Binnen een structuur, zoals die bij een topclub hoort en met een prima trainersteam mogen we de komende jaren ook het ene na het andere talent verwachten.

Wat Ajax nu nog nodig heeft is de rust om talenten te laten bloeien en te voorkomen dat ze weggekocht worden door de Britse, Spaanse of Italiaanse clubs. Dat zal niet meevallen, want als men met de grote beurs begint te waaien wordt het moeilijk om neen te zeggen. Maar misschien kan men door mooie prestaties en goede begeleiding de jongelingen er van overtuigen eerst te rijpen bij Ajax alvorens men de weg van het grote geld op gaat. Daar zouden ze beste wel eens beter van kunnen worden. Letterlijk als speler en letterlijk financieel bij een latere transfer. We zullen zien hoe en of men kan voorkomen dat Ajax door sommigen alleen als springplank wordt gebruikt.

Tags: ,

Deel dit