In een van de zwaarste poules moet Ajax strijden voor een plaats in de volgende ronde. Dat is bepaald geen kinnesinne, want de tegenstanders zijn van formaat. In principe mag men er van uitgaan, hoe lief de club de mensen ook is, dat het bijna niet mogelijk zal zijn. Maar, is Ajax geen Griekse God en zal hij niet in een Titanenstrijd opgewassen zijn tegen grootse tegenstanders?

Ajax zou best de wereld wel eens kunnen verrassen door een prestatie uit het verleden te herhalen. Ook toen was men kansloos. Ook toen moest men naar Real Madrid. Ook toen gaf niemand een duppie voor hun kansen.
Maar daar trokken de Ajacieden zich letterlijk helemaal niets van aan. Binnen de kortste keren lag Real op de rug. Ajax won de uitwedstrijd met 1-0. Wat een keer kan, is voor herhaling vatbaar. Dat bleek in 1995 want Ajax won met 2-0. Uitgangspunt is dat de gladiatoren van nu hun vizier goed zullen kunnen instellen. Daar mogen wij bij Frank de Boer wel op rekenen.

Overwinteren
Dit wetende en daarnaast beseffend dat men Borussia Dortmund nog thuis ontvangt, kan men er van uit gaan dat Ajax dit jaar best wel eens zou kunnen overwinteren in de Champions League. Wat dat betekent weet iedere voetballiefhebber. Maar wat we daarna van Ajax mogen verwachten niet. Want een dergelijke topprestatie zou spelers wel eens vleugels kunnen geven. Het leuke aan dit scenario is dat het peperdure elftal van Real daarvan de klos gaat worden.

Deel dit