Ajax was een van de eerste voetbalclubs die een supermodern stadion neerzetten. Men nam afscheid van de oude plek in de Watergraafsmeer en verhuisde naar Amsterdam-Zuid, waar de imposante ArenA uit de grond rees.

Arena is natuurlijk het woord dat de Romeinen gebruikten voor hun stadions waar men shows en gevechten opvoerde, waar de gladiatoren elkaar te lijf gingen. De Amsterdam ArenA is de plek waar de gladiatoren van AFC Ajax de mat betreden om grootse verrichtingen neer te zetten, om de aanhangers en de grote schare liefhebbers van de club iedere wedstrijd te laten genieten van hun kunsten.


Op het moment dat men het station Bijlmer-ArenA uitloopt kijkt men op tegen het immense stadion, dat van ver af op een ufo lijkt en van kortbij op een gigantisch theater zoals men die uit de oudheid kent. De ArenA dwingt hoe dan ook respect af. Het mooie stadion nodigt uit voor fraai voetbal, plus omdat het grootse logo van Ajax imposant aanwezig is. Er zijn heel wat clubs die waarschijnlijk liever de Arena zouden mijden, al is het maar omdat men zo goed als zeker weet dat men hier kansloos is.